Interieur

Aan de (her)inrichting van een zakelijk gebruikte ruimte, worden hoge eisen gesteld. Doelmatig werken is een uitgangspunt, maar de klant of bezoeker wil er zich ook prettig voelen en medewerkers willen er met plezier werken.
Dit kan alleen tot stand komen door alle verschillende aspecten van de interieurarchitectuur in een gezamenlijk ontwerp samen te brengen.

Graag ga ik vrijblijvend met u in gesprek op uw locatie.

Route en Ruimtelijkheid

Logische routing en ruimtelijkheid staan centraal. Functionaliteit wordt gekoppeld aan ruimtebeleving. Vormgeving is geen doel op zich, maar een middel om te bereiken dat u goed uit de voeten kunt binnen de vormgegeven ruimte.

Verlichting

“Gezellig, de lamp geeft goed licht !”
Een reclamekreet uit vroegere tijden.

Toch komt er meer bij kijken dan alleen de hoeveelheid licht. Verlichting kan uw ruimte maken of breken. Breedte of hoogte van een ruimte kunnen worden versterkt door keuze van een verlichtingsarmatuur. De kleur van licht (in de volksmond wit /warmwit) kan de productiviteit in grote mate beïnvloeden.

Kleur
Kleur bepaalt sfeer, maar te veel kleur leidt al snel tot een rommelig beeld.Bewust omgaan met kleur heeft te maken met kritisch kijken naar een ruimte en het maken van keuzes.

De architectonische eigenschappen van de ruimte bepalen in hoge mate de keuze van de kleur.

Het kleurenplan bestaat uit donkere en lichtere kleuren.Een donkere/warme kleur komt op je af en lichte/koude kleuren wijken.Een erg hoge ruimte wordt vaak onbehagelijk gevonden.Kleur kan je zo doende ook helpen het plafond iets lager te doen lijken.

In een kleurenplan zal een zekere spanning moeten zitten tussen licht en donker en warm en koud.Als een interieur alleen bestaat uit warme tinten zal het effect saai zijn.Net als bij de schilderkunst zijn contrasten noodzakelijk om het interieur te laten leven.

De omgeving waarin de kleur wordt toegepast reageert op de kleur.De reflectie van de vloer, de reflectie van het grasveld buiten, de reflectie van vloer en gordijnen, alles reageert op elkaar en bepaalt hoe het kleurenplan uiteindelijk uitvalt.

Bij een overwogen kleur- en materialenplan, is alles wat kleur heeft op elkaar afgestemd tot een harmonieus geheel.